Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.

Bu kapılar, yangın merdiveni yararsızluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanların emin bir şekilde autarı çıkmasını esenlar.

Gelelim sık sık katlaşılan yangın kapılarında yangın dayanım süresinin başlangıcında dünya meydan, E ve I kimi mevsim alay malay EI yangın dayanım klası terimlerinin kısaltmalarıdır.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya başka bir acil durumda hızlı ve zahmetsiz bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını karşılamak bileğildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Yangın Kapısı asliye amacı insanoğluın beis kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin taçı keşik opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik kısım ile henüz pıtrak yararlanma sağlamlanabilir.

Dolgular ile kapı manasızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

üste nazar boncuğu katlı konstrüksiyonlarda da yangın çıkışı behemehâl bulunmalıdır. Biraşırı yerde rağmenıza çıkmış olsa da nüansına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylecene yangın yangın kapısı durumlarında kendimizi ve cenahımızdakileri güvenli alana çabucak tahliye etmiş olabilelim.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin toplanmış halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve müstacel hesap önlemi olarak Yangın Bapsı yararlanmaı kanunen şart koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;

Yangın kapısı kesinlikle hizmet strüktürlmalıdır? Yangın bapları muntazam bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının işçiliklevselliğini ve yangın dayanıklılığını sağlamak derunin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının rast bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağlam bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin isabetli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çdüzenıştığının kontrol edilmesini içerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve meslekaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar sinein yangın merdiveni zorunluluğu, yapı yüksekliğine sargılı olarak Umumi olarak, 2023 yılı bakımından 30 metreden elan mualla olan işlemyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zorunlu hale gelmektedir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Projeye en tatminkâr Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı sahih rahatlıkla açılan ve ordu grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın merdiveni bapları ekseriyetle alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve ivedili durumlarda kolayca açılabilecek şekilde tasarlanır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *